Trilplaat Training


Een trilplaat is een fitnesstoestel met een trillende plaat waar de sporter bovenop moet staan. De trillingen van het apparaat prikkelen de receptoren en zenuwbanen in de spieren, waardoor het lichaam als reflex de spieren aanspant. Op die manier versterkt de trilplaat je spieren. Zelf hoef je niet meer te doen dan op de trilplaat te gaan staan en bepaalde poses aan nemen of oefeningen doen..

De trilplaat heeft een erg hoge trilfrequentie, waardoor vooral de snelle witte spiervezels zich zouden moeten samentrekken. De trilplaattraining wordt ook wel Whole Body Vibration-training, trilplaat training of vibratie training genoemd.

Naast de spierversterkende effecten heeft de trilplaat ook andere positieve effecten op het lichaam, zoals een verhoogde botdichtheid en versterking van het botweefsel(belangrijk voor osteoporose), figuurcorrectie (betere spanning en aflijning van spieren), collageeneffecten, anticellulitis, vetreductie en de aanmaak van serotonine (gelukshormoon).

Onze trilplaat – Fit Vibe- is een medische plaat waarbij de frequentie zeer laag begint (20Hz) en geleidelijk vermeerdert. Dit is minder belastend voor het lichaam en dus beter te verdragen. Daarnaast zorgt een computerprogramma voor een geleidelijke conditieopbouw in de loop van de weken.

De eerste sessie wordt alles uitgelegd en opgevolgd, daarna neemt de computer het over. Voor vragen staan wij steeds ter beschikking.

Voor wie is dit?

osteoporose, verbeteren conditie, spierspanning en figuur

Hoe lang duurt 1 sessie?

De sessies duren ongeveer 30 tot 50 minuten

Hoeveel kost dit?

€75 voor 10 beurten, €85 voor een maand