Dryneedling


Dry Needling is een behandelmethode waarbij de kinesitherapeut met een droge naald in een verdikking van de spier prikt, ten einde deze snel en langdurig te ontspannen. De behandeling is voor mensen met myofasciale problematiek, welke zorgt voor stijfheid en acute (soms zelfs chronische) pijn in de spieren.

   Dry needling is gebaseerd op anatomische en neurofysiologische principes. Het is dus géén acupunctuur, waarbij meerdere naalden langdurig (en oppervlakkig) op energetische knooppunten gezet worden. Bij dry needling wordt slechts één naald gebruikt, die de spier kortstondig prikkelt.

   De verdikking in de spier waar de naald in gezet wordt heet een triggerpoint. Dat is een kleine verkramping die niet alleen pijn veroorzaakt in de spier, maar ook in de nabijgelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Het kan zich uiten als pijn/stijfheid en verminderde kracht in de spier(en), verminderde mobiliteit van het bijbehorende gewricht en tintelingen in arm/been.

   Triggerpoints ontstaan o.a. door een verkeerde beweging of houding, een ongeluk, overbelasting, beschadiging van weefsel, slaaptekort, stress, en strak zittende kleding.

   Dry needling richt zich op het uitschakelen van triggerpoints. Door het prikje spant de spier zich even aan, waarna het zich direct ontspant en je de spier weer goed kunt bewegen. Daarnaast zal de kinesitherapeut oefeningen en gerichte adviezen meegeven om de verbetering in stand te houden.

Voor wie is dit?

voor pijnpunten in spieren door overbelasting

Hoe lang duurt 1 sessie?

De sessies duren ongeveer 30 minuten

Hoeveel kost dit?

De kostprijs is afhankelijk van jouw terugbetalingsstatuut door het RIZIV +materiaalkost